Kil maskesi cilt yapısına göre değişiklik gösterse de mutlaka haftada bir gün kullanılması gereklidir. Bu şekilde bir kullanım sağlandığında cildin doğal yapısını bozmadan kolay bir şekilde besleyerek mineral içerikleriyle daha sıkı bir cilt görüntüsü elde edilmesini sağlayacaktır. Gözeneklerin küçülmesi ve pürüzsüz sağlıklı bir cilt görüntüsü elde etmek için kişinin cilt özellikleri ele alınarak daha yağlı olan bir cilt yapısında haftada en az 2 en fazla 4 kez olmak üzere kullanımı önerilmektedir.
Kil maskesi pek çok noktada cilt için çok önemli içeriklere sahiptir. Ölü derinin temizlenmesi, renk eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması, lekelerin tedavisinin yapılması gibi pek çok noktada işlev görür. Kil maskesi faydaları akne ve komedon gibi cildi kötü gösterecek ve sağlığını doğrudan etkileyecek cilt sorunlarının ortadan kaldırılması, yağ dengesinin sağlanması cildin yenilenmesi ve mat cilt görünümünün ortadan kaldırılması gibi pek çok noktada işlev görmektedir.
Kil maskesi yüze bir fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde sürüldükten sonra 10-15 dakika kuruması beklenir. Yapısı sebebi ile kurudukça çatlama gösterecek ve donmaya başlayacaktır. Görüntüsü çatlak bir hale dönüştüğünde ılık su ile rahatlıkla temizlenebilir. Kil maskesi faydaları ele alındığında cildin beyazlaması ve aydınlık bir görünüme ulaşması için düzenli olarak kullanım sağlanmalıdır. Maske kişinin cilt durumuna bağlı olarak uygulama sıklığı belirlendikten sonra mutlaka tonik ve nemlendirici ile cilt bakım rutini desteklenmelidir.
Kil maskesi önerileri verilirken muhakkak haftada bir gün kullanılması gerekli olduğu belirtilmektedir. Fakat kişinin cilt yapısının yağlı veya kuru olması gibi etkenlere bağlı olarak kullanım sayısında değişiklik yapılabilir. İnce bir tabaka halinde alın bölgesinden çene bölgesine kadar bulunan alana doğrudan fırça yardımıyla sürülebilir. Sonrasında maskenin cilt üzerinde en az 10 dakika kuruması beklenir. Cilt üzerinde çatlama görüldüğünde maskenin kuruduğu ve durulanması gerektiği anlamına gelir. Ilık su yardımıyla maskenin kolay bir şekilde çıkarılması sağlanır.
Kil maskesi doğal mineraller barındırarak cilt üzerindeki olumsuz etkilerin doğal içeriklerle ortadan kaldırılmasını sağlar. Doğal içerikli bir ürün olan kil maskesi faydaları kullanımı düzenli oldukça artacaktır. Kişisel beklentilerin karşılanması ve mutlaka kişisel cilt yapısı ele alınarak kullanıldığında cilt yüzeyindeki bilinen etkiler şu şekilde sıralanabilir;
• Cilt tabakasının yenilenmesini sağlar,
• Akne ve sivilcelerin çıkmasını engeller,
• Gözeneklerin küçülmesine yardımcı olur,
• Sebum ve yağ dengesinin sağlanmasına yardımcı olur,
• Aydınlık bir cilt görüntüsü ortaya çıkarır.
Kil maskesi kişinin cilt yapısına bağlı olarak haftada bir kullanılmalıdır. Fakat cildin fazla yağlı olması mutlaka yağ dengesinin sağlanamamasına bağlı olarak sivilce ve akne gibi istenmeyen oluşumlara yol açtığı için kullanım sayısı arttırılabilir. Haftada 2-4 kullanıma kadar kullanım sayısının arttırılmasında hiçbir sakınca yoktur. Kil maskesi faydaları arasında doğal içerikleri sebebiyle aydınlık ve ferah bir cilt yapısı ortaya çıkarması, ölü derilerin arındırılması gibi pek önemli nokta bulunur. Kişinin kendi yapısına uygun bir rutin oluşturması, cilt bakımının belirli aralıklarla yapılması ve mutlaka nemlendirici ve tonik kullanılması ise kil maskesi kullanımı sonrası çok önemli adımlardır.
Kil maskesi yağ dengesini sağlamak amacıyla kullanıldığından farklı ürünler işle karıştırılmadan doğal sırasında ve kesinlikle önce makyaj var ise makyajın arındırılması sonrasında maske ve tonik işlemi uygulanması gereklidir. Bu şekilde uygulanan bir cilt bakım sıralaması ile cildin sağlıklı ve doğal akışı bozulmadan net ve pürüzsüz bir cilt tabakasına ulaşmak mümkün olacaktır.
Kil maskesi önerileri pek çok farklı çeşidi çatısı altında barındırır. Maskenin rutine alınması ve düzenli olarak kullanılması hem temizlik hem de bakım yapılması açısından çok önemli bir adım olacaktır. Maske cilt temizliği açısından net ve tek kullanımda dahi etkili olan tek cilt bakım ürünü olarak kabul edilebilir. Makyajın arındırılması veya dış etkenlerden kaynaklı deri üzerinde biriken ölü derinin, kirli yüzeyin ve gözeneklerin temizlenmesi için mutlaka maske uygulaması ve tonik uygulaması yapılmalıdır. Maske içeriğinin kişinin cilt yapısı ile uyumlu olması ise farklı bir reaksiyona yol açmaması açısından önem teşkil edecektir.
Kişinin cilt yapısı ve özellikleri ele alındığında alerjik bir durumun olmaması veya kullanılan diğer bakım ürünlerinin içerikleri ile çatışmaması açısından doğal içerikli ürünler kullanılmalıdır. Doğal mineraller barındıran ve bakterilerin doğal etmenler sayesinde kaybolmasını sağlayan kil maskesi sayesinde hızlı ve etkili bir cilt bakım rutini oluşturmak da mümkün olacaktır.
Kil maskesi çok faydalı ve önemlidir. Cilt yapısına uygun olarak seçilmiş içerikleri ile farklı yapılara sahip ürünler arasından mutlak suretle kişisel özellikler ele alınarak bir tercih yapılması doğru olacaktır. Fakat içeriklerinin cilt yapılarına göre ayrılması ve cildin yapısına uygun olan maske ile bir rutin oluşturulması gereklidir. Cilt üzerindeki faydaları ele alındığında çeşitleri ise şu şekilde belirtilebilir;
1. Beyaz kil maskesi
2. Kırmızı kil maskesi
3. Doğal kil maskesi
4. Gri kil maskesi
5. Yeşil kil maskesi
6. Pembe kil maskesi
7. Siyah kil maskesi
Kil maskesi cilt tipine göre 10-20 dakika arasında cilt üzerinde uygulaması yapılabilen bir üründür. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta cildin yapısına göre tercih edilmiş olan maskenin içeriği ve özellikleridir. Ciltteki yağ dengesinin sağlanması ve kuru veya yağlı bir cilde dönüşmemesi için uzun süre cilt üzerinde bırakılmaması mutlaka temiz bir cilde uygulanması önerilir.
Temiz cilt üzerinde maske fırçası kullanılarak uygulanması eşit bir dağılım olması için yardımcı olacaktır. Kuruması sonrası küçük çatlaklar oluştuktan sonra mutlaka ılık su ile dairesel hareketler ovularak arındırılmalıdır. Kurulama sonrası tonik ve kişinin cilt yapısına uygun kullandığı nemlendirici ürün ile cilt bakımı tamamlanmalıdır.
Kil maskesi cildi temizlediği için ve mutlak yağın ciltten arınmasını sağladığı için beraberinde bir rutin gerektirir. Cildi yormaması açısından ılık su ile temizlenmesi, mutlaka kağıt havlu yardımıyla kurulanması ve tonik ile desteklenmesi gözeneklerin küçülerek cildin sıkılaşması açısından önemini gösterecektir. Yağ arındırıldıktan ve temizlik işlemi gerçekleştirildikten sonra nemlendirmek cildin elastikiyetini kaybetmemesi adına atlanmaması gereken adımlardandır.
Özellikle hafta da bir gün veya cilt yapısına göre birkaç gün kullanılan kil maskesi sonrası günlük nemlendirme ve günlük cilt temizliği yapılması, düzenli bir cilt bakım rutini oluşturulduğunda çok güzel sonuçlar elde edilmesine de olanak sağlayacaktır. Cilt yapısının sıkı ve aydınlık görünüme kavuşması, gözeneklerin küçülmesi parlak bir düzeye ulaşması ile cilt bakımının önemi de gözle görülür bir vaziyet alacaktır.